סים וירטואלי או כפי שקוראים לו eSIM – הוא טכנולוגיה חדשה שנכנסת עכשיו בעוצמה למכשירי הסלולר החדשים. טכנולוגיה זו מאפשרת חיבור לרשת הסלולרית ללא כרטיס סים ופיזי ולכן גם מאפשרת גמישות וחיבור לרשתות מקומיות בחו"ל או התקנה של כמה סימים במקביל על המכשיר. במאמר שלפניכם תוכלו לקרוא על השימושים של הסים הווירטואלי, היתרונות והחסרונות.
מה זה סים וירטואלי?
ESIM הוא למעשה כרטיס סים חכם שהוטמע במכשיר שלכם עוד בזמן הייצור, ואי אפשר לשלוף אותו. ה-ESIM מתפקד כמו כרטיס סים רגיל – הוא נותן חיבור לרשת הסלולרית לשיחות ולרשת האינטרנט, ומאפשר למכשיר לתקשר עם הרשת הסלולרית בכל מקום. ההבדל הוא שה-ESIM הוא רב פעמי – ניתן להתקין עליו חיבור לרשת באופן זמני כמו ברשתות בחו"ל, או חיבור קבוע.
לאחרונה פורסם שסדרת האייפונים הבאה תצא ללא תא לכרטיסי סים, כלומר שהאייפונים יסתמכו אך ורק על ESIM. בשביל להפעיל את ה-ESIM אצלכם, אתם צריכים לרכוש חבילה מספק ESIM מומלץ עם Wesim, שיכול להתקין את החבילות של חברות התקשורת.
מחירי חבילות הגלישה יהיו החל מ- 2.9$ ועד 49$ המחיר נקבע ע"י מספר גורמים כמו: גודל חבילה, מיקום גאוגרפי, ורוחב הפס.
השימושים ב-ESIM
השימושים של ה-ESIM הם מגוונים. ראשית, הוא יכול לשמש אותנו לרכוש חבילות תקשורת מקומית בחו"ל מבלי להכניס סים מקומי, מה שעשוי לחסוך הרבה כסף. שימוש נוסף הוא התקנה במקביל של סימים שונים – אם אתם עובדים בכמה מדינות, תרצו שתמיד יהיו לכם המספרים המקומיים זמינים, ובעזרת ESIM תוכלו לעשות זאת. שימוש נוסף הוא פשוט ככרטיס סים רגיל לכל חבילת תקשורת בארץ.
יתרונות ה-ESIM
ב-ESIM ניתן לאכסן במקביל עד 20 פרופילים של סים דבר זה מאפשר גמישות רחבה מאוד במעבר בין חבילות ומדינות. ESIM מאוד נוח בחו"ל – ניתן לרכוש חבילה מקומית בלי הצורך לרכוש סים פיזי מקומי וכך להנות ממחיר משתלם. אולי זה נשמע יתרון קטן, אבל לא תצטרכו יותר להסתובב עם מחט קטנה (או סוגר של עגיל…) בשביל לפתוח את תא הסים ולהחליף אותו. ה-ESIM מאפשר גמישות ונוחות.
חסרונות ה-ESIM
החיסרון של הESIM הוא שיותר קשה לעבור בין מכשירים. כיום אם המכשיר עצמו שלכם מתקלקל, תוכלו להוציא את הסים ולהכניס למכשיר אחר, מצב שאינו מתאפשר ב-ESIM והוא תלוי בגיבוי שכלול בחבילה עם הספק. חיסרון נוסף של ה-ESIM הוא שלרוב הוא לא מאפשר שיחות אזוריות אלא רק חיבור לאינטרנט (שמאפשר שיחות וואטסאפ). בנוסף ESIM תומך רק במכשירים מהשנתיים האחרונות – באתרי הספקים ניתן לבדוק בקלות האם המכשיר שלכם נתמך ESIM. יחד עם זאת, היתרונות מאפילים על החסרונות.
סיכום
תמיד רצוי וכדאי לנסות טכנולוגיות חדשות שמקלות על החיים. ה-ESIM אולי לוקה בכמה חסרונות קטנים, אך היתרונות שלו עולים עליהם בהרבה – בנוחות, בגמישות ובמחיר. אם יש לכם מכשיר תומך ב-ESIM, כדאי לכם לנסות את הטכנולוגיה הזאת בעתיד. סביר להניח שבעתיד כל הסימים יהיו ESIM וכדאי להתנסות עם הטכנולוגיה הזו כבר עכשיו.